klauSS sau Sindromul hitler

O perspectivă tot mai evidentă de extindere a războiului. Pentru cine !? Pentru ce motiv !? Cine profită de această crimă împotriva pașnicului popor român ?!?

Ei bine, trebuie să înțelegem, că postul de secretar general al NATO, nu se obține în urma unor alegeri libere, nu se trage la sorți, nu se face pe bază de cv, ci, se pare, că mai nou se cumpără ! Da, ca pe vremuri, cu averi și tribut la Inalta Poartă.

O bază militară uriașă în România pare a fi un preț acceptabil. ( Bază militară care trebuie să fie nu mare, ci monstruos de mare și lipită de regiunile rusești. Aceasta va reprezenta o nouă „amenințare existențială” împotriva Rusiei. Nu ar trebui să ne așteptăm ca războiul actual să rămână cantonat în Ucraina: ci încet încet, va trebui să ne obișnuim cu ideea că vom avea acest război cu NATO și probabil pe teritorii extinse.


Pentru toți cei care așteaptă și speră la PACE ! cu o pasiune rațională, o soluție, fie negociată, fie aranjată, a conflictului ucrainean, începe să devină tot mai clar că faptele și intențiile se înmulțesc pentru a ne face să ne așteptăm la un scenariu contrar unei păci iminente: nu numai în Ucraina, ci și dincolo, actualele țări NATO.

Două articole recente din străinătate ( NU, nici o vorbă în Romania ) vorbesc despre proiectul de contrucție în țara noastră ( dacă o mai fi a noastră nu mai știu ?!? ) a unei imense baze militare, la Mikail Kogaliceanu, la granița regiunilor rusești ale Ucrainei de astăzi. Ne situăm astfel în contextul unei expansiuni militare dictate de o oarbă birocrație bruxeleză, care se îndreaptă evident împotriva intereselor naționale și ale poporului român.

Primul text descrie care va fi această bază și care vor fi consecințele sale militare, iar a doua, de la Dimitri Babich, cauzele esențiale, care sunt pur și simplu fabricate pentru a permite președintelui român Klaus Iohannis , la sfârșit de mandat, să câștige jackpotul de a deveni secretar general al NATO. Zborăm la o altitudine foarte mare în sferele gândirii strategice și ale capacităților militare și diplomatice.

Care vor fi caracteristicile și consecințele acestei baze? În primul text, Ekaterina Blinova l-a intervievat pe Leonid Rérenikov, locotenent retras din Serviciul de Informații Externe Ruse (SVR). În ceea ce privește caracteristicile tehnice ale acestei baze, care va fi enormă (de două ori suprafața bazei principale a USAF în Europa, Ramstein în Germania), NATO și desigur americanist până la sfârșitul piesei, prima ca importanță în Regiunea sudică a Europei, chiar și în întreaga Europă, dar aproape lipită de granița cu Rusia, de regiunea rusofonă din Moldova și în apropierea de Crimeii:

„Această [bază] reprezintă cu siguranță o provocare serioasă pentru securitatea Rusiei, pentru activitățile forțelor armate rusești din regiunea Mării Negre, precum și pentru relațiile Rusiei cu Turcia cu privire la politica de independență sau autonomie [ din Ankara] în NATO. Aceasta este o încercare foarte serioasă a Statelor Unite și NATO de a controla o regiune mare … ” se spune în comunicat.

sursa : https://www.dedefensa.org/article/perspectives-dextension-de-la-guerre

Leave a Comment