Sfârșitul Republicii

Pentru a înțelege situația de faliment a sistemului, pe care-l numesc din când în când și Matrix, este foarte important să înțelegem ce este creditul. Este o noțiune pe care nimeni nu o explică și ea rămâne o abstracțiune care trece neobservată, în orice caz, neînțeleasă. Pe scurt, este important să înțelegem în mare, că bogăția celor bogați, este materializată de fapt în masa de credit a celor mulți. Acesta este un capital al celor bogați, împrumutat cu dobândă celor săraci.

Orice credit, este o promisiune de dobândă viitoare, care-l justifică și-l valorizează. Iată de ce Sistemul, Matrix, nu poate anula datoriile, sub nicio formă, anularea lor ar însemna să-și taie o mână sau un picior, sau ambele. Incapacitatea lui de a continua ca și până acum îl face să caute metode noi de a se reproduce, în nici un caz de a da înapoi. De aici efortul disperat, cu orice preț, e aproape o chestiune de viață și de moarte.

La momentul actual, sistemul constată deci, că nu se mai poate reproduce în același mod, din moment ce și-a epuizat posibilitățile de îndatorare normale din marele ciclu de creditare și mijloacele sale de creștere a ratei de exploatare a angajaților. Nu există suficient profit în fața unui capital fictiv (credit) prea mare, în special fictiv, pentru a acoperi ratele și dobânzile. Diminuarea coeficientului de profit este uzura naturală a sistemului din cauza concurenței inter-naționale, a mondializării.

Ordinea socială este în pericol.

Sistemul și-a epuizat marjele care i-au fost date de neoliberalismul anilor 60/70/80, suplimentat apoi de financiarizarea economiei. A epuizat și rezultatele etapei low cost, cea a folosirii forței de muncă ieftină, subplătită, din țările satelit. Pentru a continua, este obligat să forțeze, să se scufunde în iliberalismul autoritar, în totalitarism și în sărăcirea maselor, trebuie să se îndepărteze de democrație și să denunțe capcana Republicii. Republica este Res Publica, bunul public confiscat de elite și plutocrați, de o oligarhie financiar bancară și o nomenklatură supranațională.

Procedând astfel, produce populism, care se separă în populism de dreapta și populism de stânga; pentru a preveni fuziunea acestor două populisme, sistemul trebuie să se împartă într-o multitudine de categorii; rasial, de gen, religie, sexualitate, identitate, faimos justiție socială etc. O mare parte din misterul situației devine clar dacă avansăm ipoteza că sistemul și elitele sale sunt angajate într-o luptă teribilă, inexplicabilă, nerostită împotriva populismului, ca să nu spunem clar împotriva poporului. Gestionarea fricii sociale și a violenței, militarizarea poliției, fac parte din lupta împotriva populismului de ei creat.

Ceea ce numim Marea Resetare este ieșirea instituțională din democrație și predarea puterii către părțile interesate, plutocrați, elite, nomenklatura și experții lor, democrația trebuie înlocuită de guvernare, pentru a contracara creșterea populismului care riscă într-o zi să răstoarne burghezii de bloc centru-dreapta și centru-stânga, proaspăt coalizați. (pnl-usr, macron în Franța) Dacă lăsăm democrația să se exercite, într-o zi, într-o situație favorabilă, oamenii, poporul ar putea prelua puterea. Ori acest lucru vă imaginați că le este inacceptabil, de unde obligativitatea de a ieși din această spirală și a impune altceva: este Marea Resetare.

Sistemul vrea să extindă cu orice preț pentru a se putea reproduce, pentru a continua exploatarea la scară mare, iar instrumentele pe care își imaginează să le folosească sunt:

– frica nesfârșită, și încercarea de gestionarea a ei pe termen lung

  • Autoritatea, supravegherea continuă, pistajul, filajul electronic
  • Violenta de stat prin militarizarea poliției
  • Minciuna
  • Cenzura
  • Propaganda
  • Reeducarea maselor și în cele din urmă, poate chiar și
  • Războiul ( după cel interior, împotriva propriilor popoare, nimic nu ne face să ne considerăm la adăpost de unul exterior, lumea se află într-o fază de rearmare) Se fac pregătiri active. Aparițiile tot mai frecvente în guverne și pe ecrane, zilnic aproape, a unor personaje chiar civile, în uniformă militară este de natură a-i obișnui încet încet pe oameni cu prezența și autoritatea militarilor în mijlocul lor.

Ceea ce încerc să vă transmit este că această ,,criză sanitară,, este supradeterminată. Ea are alte resorturi, cauze mai puțin vizibile, ascunse, cu totul altele decât cele prezentate oficial.

Romania si sfarsitul Europei - Amintiri din tara pierduta - Mihail Sturdza

https://www.emag.ro/romania-si-sfarsitul-europei-amintiri-din-tara-pierduta-mihail-sturdza-42/pd/D8MFTCBBM/

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s